Návrat | Back

Nicoise - už ste počuli o tomto fešákovi? (17.12.2018)


Verte, či nie, toto je čisté Francúzsko na vlastný jazyk. Ak ste niekedy navštívili mesto Nice, určite vám neunikol šalát, ktorého názov je odvodený práve od tohto slávneho mesta.

Reštaurácia Le Papillon si pre vás pripravila ich verziu tohto božského šalátu "Nicoise". Predstavte si, či držíte líniu alebo nie, zasýti každého jedného. Či ste fitness trénerka alebo gentleman s "one packom". Francúzi sú už dávno a odpradávna považovaní za kolísku gastronómie, a preto má v sebe tento šalát ukryté všetko, čo potrebujete ku pravému kulinárskemu zážitku.

Jeho prvá receptúra je datovaná už v roku 1903 a srdečne za ňu ďakujeme pánovi menom Auguste Escoffier. Raz ho ochutnáte a už nebudete pochybovať o vašom favoritovi medzi šalátmi.

Počas dekád si prešiel rôznymi obmenami, nakoľko moderná gastronómia sa posúva neustále vpred. V Le Papillon Restaurant nájdete kombináciu čerstvých paradajok so zelenými fazuľkamiolivami, kaparmi, restovanými zemiakmi, "7 minútovým" vajíčkomhlávkovým šalátom, chrumkavým lososom a krevetami.

A aké je to 7 minútové vajíčko?  Tak je to presne také vajíčko, ktoré nie je ani na tvrdo, ani na mäkko. Taký ideálny stred, kedy mierne posolené vynikne ako nebíčko v ústach.

Slová sú niekedy úplne zbytočné. Navyše estragónový dressing vás v šaláte prenesie do úplne inej dimenzie. Ako sa hovorí, radšej raz ochutnať ako 100x počuť. Preto mrknite na fotku šalátu Nicoise a návštevu reštaurácie Le Papillon už dlho nebudete odkladať. 

Nové menu v Le Papillon Restaurant, ktorého súčasťou je i šalát Nicoise, si budete môcť vychutnať už od 25.11.2018.

Dobrú chuť prajeme všetkým nadšencom modernej kuchyne!